Turkije

Een zonvakantie Turkije behoort de afgelopen jaren tot één van de populairste vakantiebestemmingen vanuit Nederland. In de zomermaanden trekken we graag naar één van de luxe all inclusive resorts aan de Turkse Riviera. Naast zon, zee en strand heeft het land nog veel meer te bieden. Je kan bijvoorbeeld prachtige excursies naar het achterland maken of iconische steden bezoeken. Het land is de laatste jaren echt in opkomst en ligt op slechts 4 uur vliegen vanuit Nederland. Vanwege de fantastische stranden en het warme klimaat kan je hier heerlijk van de zon genieten.

Ontdek de populairste badplaatsen tijdens een zonvakantie Turkije

Duizenden Nederlanders vertrekken elke zomer opnieuw naar de badplaatsen. De namen komen je waarschijnlijk dan ook wel bekend voor. Marmaris, Antalya, Bodrum, Kusadasi, Side en Alanya zijn populaire bestemmingen om van de zon te genieten. De badplaatsen staan bekend om de vele faciliteiten voor toeristen. Van prachtige stranden tot watersport en oude opgravingen echt alles is mogelijk. Wil je het luxe Turkije ontdekken? Vlieg dan naar Marmaris want dit is het Monaco van Turkije en een hele belevenis om een keertje te verblijven tijdens een strandvakantie Turkije.

Geniet van ultra all inclusive

Turkije is één van de landen die ultra all inclusive heeft uitgevonden. Ultra all inclusive gaat nog een stapje verder dan gewoon all inclusive. Je geniet nu niet binnen bepaalde tijden van onbeperkt drankjes, maar 24 uur per dag. Je kan ook 24 uur per dag genieten van het lekkerste eten, snacks en hapjes. Verder zijn er vaak nog a la carte restaurants waar je één keer per week gratis mag dineren. Dit soort dingen kom je alleen in de luxe resorts van Turkije tegen. Als je eigenlijk alleen voor zon, zee en strand komt, dan is het heerlijk om op basis van all inclusive te verblijven.

Maak uitstapjes met de Dolmus

Het openbaar vervoer in de badplaatsen en ertussen is prima geregeld. Je hoeft niet alleen op het resort te blijven. Je kan eenvoudig uitstapjes maken met de Dolmus. Dit is een soort mini bus die je bijvoorbeeld naar Side of de opgravingen van Side brengt. Het is vrij eenvoudig en goedkoop om hiermee te reizen. Zo kan je zelf verschillende uitstapjes maken tijdens een zonvakantie Turkije. Bij de receptie zijn ze altijd zo vriendelijk om je uit te leggen hoe de dolmus werkt. Meestal zit er een halte vlakbij de resorts, waardoor je nooit ver hoeft te lopen.

Boek je eigen vakantie naar Turkije

Ben je van plan om dit jaar toch naar Turkije te gaan? Qua klimaat kan je hier prima van de zon genieten. Al vanaf april begint het lekker op te warmen tot en met oktober. Plan dus gerust binnen deze maanden een vakantie naar dit prachtige land. Je zal ontdekken dat zo’n luxe resort je wel gaat bevallen. De kans is groot dat je net als duizenden andere Nederlanders jaarlijks terugkeert. Op onze website plaatsen we in ieder geval regelmatig leuke aanbiedingen van reisorganisaties. Je kan zo een leuke zonvakantie naar dit prachtige land uitzoeken.