Italië

Een van de mooiste vakantielanden in Zuid-Europa is waarschijnlijk wel Italië. In dit klassieke vakantieland kan je genieten van heerlijke pizza’s en pasta’s, en vers voedsel uit de zee. Je ziet er resten van de culturen van de Romeinen, de Italiaanse stadstaten, de Noormannen en de Arabieren. Tussen de prachtige donkere bossen en wit geplaveide steden zijn er heel veel attracties te vinden. Die kan je allemaal verkennen vanaf een chique resort of vanuit een uitstekend hotel. Lees hier hoe je voor weinig geld een zonvakantie Italië kan boeken, en een week kan genieten van La Dolce Vita.

Waar kan je heen binnen Italië?

Het grootste deel van Italië is uitstekend afgestemd op toeristen. Je vindt dan ook op veel verschillende plekken must-see attracties en resorts om daar in de buurt te verblijven.

Piedmont

De regio die grenst aan de Alpen en Noord-Frankrijk heet Piedmont. Hier vind je behalve prachtige stranden ook grote en goed ontwikkelde steden zoals Milaan, Turijn en Genua. In deze grote plaatsen kan je een stadswandeling maken langs monumentale paleizen. Of profiteer van de uitverkoop van grote modemerken.

Venecia

In het oosten, onder de Alpen, treffen we in de vruchtbare Po-vallei de beroemde waterstad Venetië aan. Op deze melancholische plek zie je kunstwerken en gebouwen die elk moment lijken te kunnen wegzinken in de kanalen.

Toscane en Lazio

Verder naar het zuiden liggen de steden Pisa, Sienna en Florence, met hun grote kathedralen, zonnige klimaat en weelderige tuinen. Nog lager kom je Rome tegen, waarbinnen zich Vaticaanstad bevindt, de zetel van de paus. Rome heeft uiteraard geweldig veel cultuur. Je loopt hier door drukke, oude straten, bekijkt Romeinse tempels en ruïnes, en geniet van lokale specialiteiten.

Zuid-Italië

Nog lager, aan de Tyrreense zee, vind je de streek Apulië en het eiland Sicilië. Als er zoiets bestaat als oud-Italië, dan ligt het hier. Deze gebieden hebben het warmste klimaat, prachtig natuurschoon en uitgestrekte stranden. Ook vind je hier een geheel eigen cultuur en de meest fantastische mediterrane gerechten.

Tegen mooie tarieven een zonvakantie Italië boeken

De toeristische sector in Italië is hoog ontwikkeld. Behalve cultuur en lekker eten kan je daarom ook genieten van actieve evenementen. Ga wielrennen door de bergen, met een jacht de kust verkennen, of onderneem een wandeling door de bergen van de Apennijnen. Zoek wijnproeverijen op, ga parasailen of neem een duikcursus. Al deze activiteiten vind je op reisafstand van jou verblijf. De resorts en hotels in Italië zijn van goede kwaliteit. En op deze site worden ze nog betaalbaarder aangeboden dan normaal. Hier vind je de plaatsen in het vliegtuig en de kamers die anders verloren zouden gaan. Om dat te voorkomen deelt de reisorganisatie ze liever tegen hele mooie kortingen uit. Jij kan hier gebruik van maken, en binnen een paar dagen op jouw gewenste bestemming in Italië zijn. Pak je zonnebril maar vast in en bereid je voor om van een goed glas wijn te genieten op een terras van jouw favoriete bestemming. Kijk snel in onze lijst welke topaanbiedingen er op dit moment gelden voor een zonvakantie Italië.